You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

от | дек. 22, 2018 | Бизнес

WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

от | дек. 22, 2018 | Бизнес

WordPress е софтуер с отворен код, използван от повечето притежатели на онлайн бизнес. Той оглавява класациите за най-използвани Интернет платформи от 2014г. насам. Аз също съм негов почитател, защото смятам, че WordPress е една от най-лесните платформи за използване, а предимствата ѝ са значителни. В тази статия ще ви дам 10 причини да използвате платформата и ще обясня защо.

Като за начало искам да направя едно важно уточнение. Има една много съществена разлика между wordpress.com и wordpress.org, която искам да изясня преди да започна със съществената част.

wordpress.org е организацията, която стои зад платформата. От там много лесно можете да свалите тема за WordPress – само с 1 клик. Трудностите идват при следващите стъпки, защото отговорността за ъпдейти, създаване на копия и всичко останало, става ваша.

wordpress.com е „компанията,” която стои зад разработването на софтуера. От там можете да създадете собствен сайт, изцяло онлайн. Удобството е, че не теглите нищо, не се занимавате с ъпдейти и, казано с няколко думи, има кой да поддържа сайта Ви. Имате безплатен период за ползване, докато се запознаете с платформата. След това можете да преминете и на месечен абонамент, чрез който ще получите достъп до по-голяма част от функциите, която липсва в безплатната версия.

И двата сайта имат отлични предложения за ползването на WordPress. Всеки сам може да прецени дали има нужните умения, за да може сам да се справи с поддръжката на сайта си или да плаща месечен абонамент, за да го върши друг. В следващите редове ще Ви споделя моите 10 причини, защо да използвате WordPress.

1. Плащате значително по-малко

Със сигурност не казвам, че е безплатно, но разходите са в пъти по-малко, отколкото при използването на други платформи. Ще Ви покажа накратко за личните планове, които можете да ползвате.

Personal – €4 месечна такса (плаща се веднъж в годината)Това е най-евтиният WordPress план. При него можете да се възползвате от собствено име на домейна, много безплатни теми, имейл и чат съпорт, основни типове дизайн и 6 ГБ свободно пространство.

Останалите планове, които можете да изберете са Premium пакет (€8 месечна такса) и Business пакет (€25 месечна такса). Те също се заплащат веднъж в годината и получавате функциите на Personal пакета + още добавки. Можете да ги разгледате подробно тук .

2. WordPress е една от най-удобните платформи за създаване на уебсайтове

За да редактирате съдържанието в уебсайта си, е нужно само да имате достъп до каквото и да е smart устройство. Поддържа се на стотици сървъри, а вероятността всички наведнъж да откажат е твърде малка. Друг плюс е, че всичко се ъпдейтва автоматично (освен при wordpress.org.) Joomla и Drupal са следващите по популярност платформи, но при тях се изисква опит с „html” и програмния език „php,” докато при WordPress тези функции са включени без да се налага да ги знаете и имплементирате.

3. 5-минутно инсталиране

Буквално. Няма да чакате тежък файл да се изтегли, инсталира и тепърва да започнете с разучаването. Не е нужно. След като минете първоначалните въпроси при регистрацията, следващата стъпка е да кликнете върху „download” и от там в контролния панел (Control panel) да изберете “Install WordPress”. Това е.

4. На Ваше разположение са редица плъгини

Някои от тях дори са безплатни. С помощта на тези добавки можете да разнообразите визията и функциите на своя уебсайт. Тук може да намерите основните плъгини, които ще са Ви нужни за да изградите професионален уебсайт. Препоръчвам Ви да се възползвате от тях.

5. WordPress сайтовете имат плъгин за оптимизация за търсачки (SЕО)

Yoast SEO е приставка в WordPress, която дава насоки за качествена оптимизация на съдържанието в сайтовете, използващи платформата. Приставката ще Ви улесни при боравенето с ключови думи и ще маркира съдържанието, което има нужда от подобрение. Благодарение на напътствията Yoast SEO сайтът Ви ще се класира по-лесно за първа страница в търсачките.

6. Персонализирани полета

Защо смятам, че това е особено важно при създаването на уебсайт: защото никой не желае сайтът и менюто им да същите като на още 32% от сайтовете по света. Освен типичното меню, което се среща в сайтовете, може да персонализирате полетата така, че да отговарят на Вашите лични виждания за стил и добър дизайн.

7. Изглежда и функционира добре на мобилни устройства

Smart технологиите стъпиха стабилно на пазара през 2014г. и оттогава употребата им се засилва все повече и повече. WordPress може да Ви предложи отлична мобилна версия, която ще функционира също толкова добре, колкото и уеб версията на сайта.

8. Сигурност

WordPress има добре развити система и приставки за защита на данните Ви. Когато създавате нов профил, който да има достъп до админ панела на сайта Ви, платформата автоматично генерира парола с високо ниво на сигурност. Разбира се, това не означава, че не можете да създадете лична парола, но Ви препоръчвам да използвате паролата, създадена от платформата. В нея ще бъде включени комбинация от букви и знаци, която е трудна за „разбиване.”

9. Отлична визия на блог страниците

Независимо дали искате да имате one page блог или отделна блог страница в уебсайт, изборът на WordPress платформата е отличен и за тази цел. Има много теми с различни дизайни, създадени да паснат на вкуса и предпочитанията на всеки. От личен опит мога да Ви потвърдя, че WordPress блог страниците са едни от най-лесните за поддръжка и предлагат богат избор за визия и тема.

10. Чат и имейл съпорт 24/7

Искам да обърна специално внимание на екипа, който отговаря за чат и имейл съпорта на WordPress. Той е изграден основно от обучени доброволци, които ще отговорят на всяко Ваше запитване относно платформата, независимо коя част от денонощието е. Бързата реакция е от голямо значение, когато имате проблем с някой от сайтовете, и, защото екипът на платформата много държи на това, те са на линия 24/7.

От големи корпорации до малки фирми, 32% от CMS- (content management system) базираните уебсайтове използват WordPress. Първоначално създаден, за да обслужва само блогове, създателите на WordPress бързо виждат потенциал в проекта и правят страхотна user-friendly платформа, която може лесно да отговори на Вашите очаквания за професионален уебсайт.

Това бяха моите 10 причини, защо да изберете платформата. Надявам се да съм Ви повлиял положително и да последвате примера на хилядите потребители, като изберете WordPress. Имате ли вече опит с платформата? Кажете ми какво е Вашето мнение в коментарите.

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

Как да покажете блога или сайта си на света!

Как да покажете блога или сайта си на света!

Вече успешно създадохте своя блог или сайт на WordPress, ако сте следвали нашите уроци, които ви показахме до ТУК. Последната стъпка към блога е да го публикувате, така да се каже – пред света, за да получите повече читатели и да го популяризирате. Някои блогъри...

повече информация
Значимост на мобилния трафик

Значимост на мобилния трафик

Бизнес Значимост на мобилния трафикГеорги Димитров, Хамбург ГерманияМобилен трафик Въпросът, относно важността на мобилния трафик е риторичен, по-скоростатистика за потребителското използване на мобилни телефони,предпочитания и мнения.В нашия материал ще обърнем...

повече информация
Google news – Как да влезете в желания списък?

Google news – Как да влезете в желания списък?

Google News е агрегатор за новини, подбиращ информация от достоверни и авторитетни източници. Приложението е отлично средство за повишаването на релевантния трафик към Вашия уебсайт, както и за и изграждане на стабилен медиен бранд. Ако притежавате новинарски сайт и...

повече информация

0 Comments