You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

Как да покажете блога или сайта си на света!

от | окт. 5, 2019 | Бизнес

Как да покажете блога или сайта си на света!

от | окт. 5, 2019 | Бизнес

Вече успешно създадохте своя блог или сайт на WordPress, ако сте следвали нашите уроци, които ви показахме до ТУК. Последната стъпка към блога е да го публикувате, така да се каже – пред света, за да получите повече читатели и да го популяризирате. Някои блогъри създават своя блог за лична употреба, така че ще разгледаме и как да запазите статиите далеч от нежелани потребители.

Първото нещо, което трябва да направите, след като публикувате блога си, е да се уверите, че е видим за всички нови потребители чрез търсачки като Google и други. Така че ще трябва да се отправите към раздела в административния панел на WordPress, наречен Settings > Privacy.

Ще видите страницата да изглежда като екранната снимка по-горе. Ако искате да публикувате блога си пред света, уверете се, че сте избрали, бих искал моят блог да бъде видим за всички. Избирайки това, ще виждате блога си в търсачки като Google, Yahoo и др. Ако искате блогът Ви да се вижда само от вас, което е напълно разбираемо за лични блогове и дневници, трябва да изберете втората опция, която казва „Бих искал да блокирам търсачките …“.

Това е първата стъпка към публикуване на вашия блог. Сега втората стъпка би била да станете активни в социалните медийни мрежи като Twitter, Facebook и много други. Присъединете се към тях и ги използвайте за ваша полза.

Пример за използване на Twitter е да споделите вашите статии на Twitter с приятелите си. Очевидно ще се сприятелявате само ако допринесете за общността и споделяте ценна информация. Можете също така да споделяте вашите истории в други социални медийни мрежи.

Също така можете да споделяте връзки с други блогъри, които са в същата ниша като вас. Можете да ги намерите на google, technorati или онлайн форуми, ако сте член на някои от групите. Опитайте се да бъдете свързани и можете да получите препратки от други сайтове, което е много важно за растежа на вашия блог.

Един от начините е защитата на паролата ви с парола.

Това е много проста стъпка. Когато пишете нова публикация, точно преди да я публикувате, погледнете отдясно на страницата. Където се казва publsih. Там ще видите опция, която прочита: Visibility: Public (Edit), Кликнете върху бутона за редактиране и ще видите опциите, както е показано на изображението по-долу:

Защита с парола

Изберете опцията за парола и направете парола, така че можете да имате отделни постове, защитени с парола. Потребителите могат да го видят само ако имат парола. Не забравяйте, че чрез деактивиране на търсещите машини, за да видите публикацията си, хората все още могат да дойдат на сайта Ви и да четат публикациите ви, така че това е един от начините, по които можете да имате 100% сигурност.

Сега, ако искате да споделяте блога си само с определени хора, най-добрият начин е да имате една защита с парола, която прави главната парола за сайта защитена и всичко вътре е отворено. Така например, когато някой напише домейна ви xxx.com, той ще види полета за вход. За да направите това, трябва да имате Cpanel Hosting, за да можете да използвате функцията за защита с парола.

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

Значимост на мобилния трафик

Значимост на мобилния трафик

Бизнес Значимост на мобилния трафикГеорги Димитров, Хамбург ГерманияМобилен трафик Въпросът, относно важността на мобилния трафик е риторичен, по-скоростатистика за потребителското използване на мобилни телефони,предпочитания и мнения.В нашия материал ще обърнем...

повече информация
WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

WordPress е софтуер с отворен код, използван от повечето притежатели на онлайн бизнес. Той оглавява класациите за най-използвани Интернет платформи от 2014г. насам. Аз също съм негов почитател, защото смятам, че WordPress е една от най-лесните платформи за използване,...

повече информация
Google news – Как да влезете в желания списък?

Google news – Как да влезете в желания списък?

Google News е агрегатор за новини, подбиращ информация от достоверни и авторитетни източници. Приложението е отлично средство за повишаването на релевантния трафик към Вашия уебсайт, както и за и изграждане на стабилен медиен бранд. Ако притежавате новинарски сайт и...

повече информация

0 Comments