You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

Google news – Как да влезете в желания списък?

от | ное. 14, 2018 | Бизнес

Google news – Как да влезете в желания списък?

от | ное. 14, 2018 | Бизнес

Google News е агрегатор за новини, подбиращ информация от достоверни и авторитетни източници. Приложението е отлично средство за повишаването на релевантния трафик към Вашия уебсайт, както и за и изграждане на стабилен медиен бранд.

Ако притежавате новинарски сайт и той фигурира в приложението, то е много вероятно Вашите дневни публикации да се появяват на първо място над останалите резултати в търсачката!

Google News има преимущества, които не могат да бъдат оспорени. Голяма част от притежателите на сайтове искат да попаднат в него, но малко от тях успяват, защото в приложението ще откриете само най-добрите и надеждни такива. Ако Вашият сайт се класира там, ще се радвате на отлични преимущества като увеличен трафик, доверието на потребителите и издигане на медийния имидж. В тази статия ще Ви дам няколко безплатни съвети, които ще Ви помогнат да вкарате сайта си в Google News.

Топ причини сайтът Ви да фигурира в Google News

1. Вашият сайт ще има по-висок трафик

Трафикът има изключителна важност, когато става въпрос за развиване на сайт. За да повишите посещенията на сайта си, е нужно да публикувате новини по актуалните теми за деня. Веднъж щом се появите в приложението, хората ще започнат ежедневно да търсят Вашия сайт, за да се информират по въпросите, които ги вълнуват. Трафикът Ви ще се повишава всеки месец, но това върви и с огромна отговорност. Препоръчвам Ви да предоставяте само актуална, скорошна и точна информация след като спечелите доверието на читателите. В противен случай бързо ще загубите позициите си в Google News.

2 – Авторитетът на сайта Ви ще се повиши

Както споменах, за да присъства сайтът Ви в Google News, е нужно да публикувате автентично, актуално и най-вече достоверно съдържание. Във време на много фалшиви новини и информация, предимствата на качественото съдържание са много. Сайтът Ви бързо ще повиши авторитета си, ако можете да предложите такъв тип съдържание на своите читатели.

3 – Ще Ви цитират в други сайтове и медии

Тази точка е свързана с предходната. Колкото по-достоверно съдържание публикувате, толкова по-често ще Ви цитират в другите сайтове и медии.

4 – Ще се появите на първа страница в SERPs

Съкратено от Search Engine Result Page, SERPs представляват страниците, които излизат пред Вас след търсене по ключова дума в интернет. Всеки от Вас знае от личен опит, че първа и втора страница в търсачките са най-използвани. Сайтовете, класирани успешно в Google News, имат привилегията да излизат на първа страница в SERPs.

Кой може да кандидатства за Google News и какви са условията за това?

В следващите редове ще Ви обясня подробно кой може да кандидатства за Gооgle News, какви са условията и какво е полезно да знаете при кандидатстване.

Ако вече сте си направили прибързани заключения, ще Ви успокоя, че не само новинарските сайтове имат тази възможност. Според правилата, блогъри, издатели и създатели на качествено онлайн съдържание също могат да бъдат включени. През 2018 г. вече не е нужно да сме журналисти, за да създаваме висококачествено и информативно съдържание. Редица автори и изследователи, които публикуват оригинални текстове и проучвания, също се появяват в Google News.

Важно е обаче и да спазвате принципите на добрата журналистика. Съдържанието трябва да е оригинално, вярно с действителността и ясно да са заявени източниците на информация.

Препоръчвам Ви да боравите много внимателно със сексуално и нелегално съдържание, насилствени сцени, омразен език и всякакъв тип дискриминация, както и спонсорираните постове да бъдат ограничени. В допълнение искам да подчертая, че рекламите на сайта Ви не бива да надвишават авторското съдържание. В противен случай рискувате да загубите възможността си за класиране.

Какъв тип съдържание не се приема в Google News?

След като обясних какво се изисква от сайта Ви, за да влезе в популярната класация, сега ще Ви споделя и какъв тип съдържание трябва да избягвате.

– „Как да“ публикации
– Полезни съвети
– Обяви за работа
– Списъци с недвижими имоти
– Строго информационно съдържание (това включва прогнози за времето, данни за валути, форекс търговия и др.)

Публикуването на такъв тип информация в сайт му гарантира провал в класирането.

4 бонус съвета как да “вкарате” статиите си в Google News

1 – Пишете уникални текстове

В интернет пространството има достатъчно много начини за проверка на уникалност на текст. Плагиатстваното съдържание не се толерира от Google и с употребата му рискувате сайтът Ви да бъде баннат.

2 – Използвайте ключови думи в заглавието и текста

Нека заглавието Ви синтезира материала. Колкото повече ключови думи с високо ниво на търсене използвате, толкова по-добре за сайта Ви. SEO копирайтингът ще Ви бъде от голяма помощ при изпълнението на тази точка. Винаги можете да наемете експертни копирайтъри, които да Ви съдействат или да направите детайлно проучване по темата и да опитате сами.

3 – Пишете актуално съдържание

Освен ако няма ново развитие в иначе старата новина, читателите няма да имат интерес към нея. Ако мислите, че ще имате затруднения със създаването на актуални и достоверни новини, не си губете времето. Пиша това, за да Ви спестя разочарованието от провала, въпреки че сте положили първоначални усилия.

4 – Публикувайте поне по две авторски и актуални новини на ден

Когато поддържате блог или друг вид авторско съдържание, това не е за препоръчване, но ако поддържате новинарски уебсайт, нещата са различни. Моята препоръка е да публикувате минимум две новини на ден, защото в противен случай потребителите стигат до извод, че сайтът не се поддържа. Такова заключение дава еднопосочен билет на читателите Ви към конкурентните сайтове.

Как и къде да кандидатствате за Google News?

Кандидатстването е изключително лесно. От „Центъра за издатели” на Google News следвате стъпките и избирате Request inclusion in news index, въвеждате детайлите си и натискате Submit. Кратко, просто и ясно.

Имайте предвид, че ако не Ви одобрят, Google няма как да Ви дадат обратна връзка с причината за това. Добрата новина е, че 60 дни след първоначалното кандидатстване може да опитате пак. Препоръчвам да видите форума на Google News support.

Ето и техническите изисквания, на които трябва да отговаряте:

  • URL адресът на статиите трябва да е уникален и постоянен.
  • Системата не признава .pdf файлове или други без HTML.
  • Ако имате re:captcha или „Не съм робот” поле, Googlebot трябва да могат да го преминат.
  • Аудио и мултимедийно съдържание не се разпознават, но съпътстващият ги текст, включително и на YouTube видеа – да (макар и невинаги.)

Нарочно не включвам определени специфики, тъй като самият процес за кандидатстване е доста елементарен, но трябва да му отделите време. Освен това, Google Help предлага много задълбочени отговори, които ще Ви бъдат полезни, ако се сблъскате с проблем.

Мисля, че успях да опиша основните стъпки спрямо моя опит и наблюдения, които ще Ви помогнат да класирате сайта си в Google News. Споделете в коментарите дали са Ви били полезни и дали сте постигнали успех!

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

Как да покажете блога или сайта си на света!

Как да покажете блога или сайта си на света!

Вече успешно създадохте своя блог или сайт на WordPress, ако сте следвали нашите уроци, които ви показахме до ТУК. Последната стъпка към блога е да го публикувате, така да се каже – пред света, за да получите повече читатели и да го популяризирате. Някои блогъри...

повече информация
Значимост на мобилния трафик

Значимост на мобилния трафик

Бизнес Значимост на мобилния трафикГеорги Димитров, Хамбург ГерманияМобилен трафик Въпросът, относно важността на мобилния трафик е риторичен, по-скоростатистика за потребителското използване на мобилни телефони,предпочитания и мнения.В нашия материал ще обърнем...

повече информация
WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

WordPress: Топ 10 причини защо да изберете платформата

WordPress е софтуер с отворен код, използван от повечето притежатели на онлайн бизнес. Той оглавява класациите за най-използвани Интернет платформи от 2014г. насам. Аз също съм негов почитател, защото смятам, че WordPress е една от най-лесните платформи за използване,...

повече информация

0 Comments