You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

Искате да си направите WordPress уебсайт. Ето какво трябва да знаете.

от | ное. 8, 2018 | WordPress

Чрез вълшебството наречено „интернет“ всички ние можем да споделяме всякаква
информация с всекиго по целия свят. Магията на интернет ни дава огромни предимства, като това – да почерпим опит за нещо, което някой друг вече е направил и станал достатъчно добър, за да го сподели с останалия свят. Ако искате да имате собствен уебсайт, ние ще ви помогнем, ще ви покажем основните стъпки и с нашия опит и вашето желание сямо за няколко часа може да сте вече горд притежател на първия си уебсайт. Вашият уникален сайт може да бъде изграден върху много платформи. В този материал ще ви преведем през дербите и основите на платформата за създаване на уебсайтове WordPress. Ако сте начинаеш, защо трябва да изберете WordPress? Защото не изисква познания за кодирането и с малко търпение и желание може да създадете качествен, забавен и лесен за навигация уеб
сайт. Започваме!

На първо място нека разберем какво представлява WordPress!

WordPress е най-лестният и достъпен начин, за да създадете мечтания от вас уебсайт. Около 60 милиона уебсайта, сред които сайтовете на едни от най-известните търговски компании по света, използват WordPress. 25 % от най-добрите и ползвани уебсайта, както и блоговете на CNN, НАСА, MTV News, Forbes, Reuters и други, са създадени през платформата WordPress. След като платформата е толкова често използвана, и то от компании с милиони потребители, значи си струва да опитате, нали? WordPress на техническо ниво това е система за управление на съдържанието с отворен код, лицензиран под GPLv2. Това означава, че всеки един от нас може да използва и променя софтуера на WordPress. Не се изисква да знаете да програмирате. Можете лесно да управлявате важни аспекти на уебсайта си, като просто правите няколко прости стъпки.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ WORDPRESS?

Погрешно е мнението, че WordPress е само платформа за блогове. Това е грешно.
WordPress може да се използва в толкова много сайтове, от обикновен уебсайт до електронни магазини и новинарски сайтове. Ще ви дадем по-голяма яснота. По-долу са посочени няколко вида уебсайтове, които можете да създадете:

 •  Бизнес сайтове
 • Магазини за електронна търговия
 • Блогове
 • Портфейли
 • Автобиографии
 • Форуми
 • Социални мрежи
 • Членски сайтове

… и всичко, за което се сетите и искате!

ЗАЩО WORDPRESS?

Първо и много важно – защото WordPress е безплатен. Можете просто да си го дръпнете, да го инсталирате и магията започва. Естествено платформата я имате, но както и ако си купите къща трябва да имате и дворно място, ви трябва адрес, върху който да построите своя уебсайт. Адресът е вашето място в интернет – име на домейн и уеб хостинг. Това са сравнително не скъпи услуги, без които не може да създадете своята мечта.

Уеб хостингът е домът на уебсайта ви, където се съхраняват всичките ви файлове. Името на домейна е адресът на уебсайта ви в интернет. По принцип, можете да започнете за $ 2.75 на месец, което са малко, но добре вложение пари – във вашите мечти! Все пак ако не желаете да харчите пари е възможно. Все още има безплатен адрес за вас, както следва:

[име на Вашия уебсайт] .wordpress.com.

Тайната на  WordPress – Лесен и достъпен!

Табло за управление на WordPress

Това е чудесно, че някой неща все още са безплатни. Но за някои платформи може да се наложи да платите сума за лесната употреба. Но не и за WordPress. Той е много лесен за използване и то безплатно. Само следвайте инструкциите и ще имате уебсайта, който искате! WordPress е добре познат с „Известната 5-минутна инсталация“. Може да създадете своя сайт само с няколко кликвания на мишката. След това вече може да започнете подобрявате и да „украсявате“ уебсайта.

ТЕМИ И ПЛЪГИНИ

N

Теми на WordPress

Всеки от нас, ако си купи нова къща иска де е удобна, красива и подредена, нали? Същото е и с платформата WordPress. Те имат хиляди безплатни и красиви шаблони за уебсайтове, от които може да си изберете според вашия вкус и предназначение. Темите имат различни предначначения за различните желания и нужди. Подредени са в категории: бизнес теми, теми за недвижими имоти, теми за блогъри, красота, търговия и пр. Всяка тема може да персонализирате, тъй като са създадени с опции да променяте цветове, да добавяте лого, изображения, текст и всичко, за което се сетите, че е важно да присъства на вашия сайт. Можете също да добавите много функции към сайта си, като използвате приставки. Приставките помагат на уебсайта ви да е по-усъвършенстван с някои допълнителни функции, като анализи, форми за контакт, членство или подобрение на SEO.

N

Приставки за WordPress

Има около 45 000 безплатни плъгина в официалния им магазин и много допълнителни плъгини за подобряване на опита ви в сайта. Би било полезно ако имате малко познания за PHP или кодирането, тъй като можете да създадете свой собствен уебсайт от нулата. Препоръчани добавки за WordPress:

Препоръчани добавки за WordPress:

 • WPForms
 • MonsterInsights
 • OptinMonster
 • Constant Contact
 • Sucuri

Лесен за използване на всяко устройство

WordPress за вашия смартфон или таблет

С развитието на технологиите е необходимо сайтът ви да е мобилен и адаптиран за мобилни устройства. WordPress е точното място за вас. Той не само се адаптира към размера на екрана, който посетителят използва, но и неговия административен панел работи добре на всяко
устройство.

СИГУРНОСТ ПРИ СТАРТИРАНЕ НА WORDPRESS УЕБСАЙТ

WordPress е създаден с мисълта за сигурност, но има неща, които трябва да знаете,
преди да създадете своя уебсайт, относно неговата сигурност. Колкото по-голям брой
потребители използват тази платформа, толкова повече хакерите се опитват да влязат в тези сайтове. Не се притеснявайте WordPress е сигурен. Актуализира редовно своите версии, за да ви предпази от хакерите. Затова е необходимо да проверявате последните версии на сайтовете или приставките.

МУЛТИМЕДИЯТА КАТО ВАША ПОДКРЕПА

С WordPress можете да поставяте каквото пожелаете, включително – изображения, видео и аудио. Освен това можете да вмъквате различни медийни файлове в съдържанието само с едно кликване. Много интересен текстов редактор в WordPress е WYSIWYG (това, което виждате е това, което получавате). С това можете лесно да въвеждате и редактирате текст. Когато се чувствате по-уверени при работа с платформата, ще откриете и куп трикове и техники за вашия сайт.

Допълнителна информация:

Защо WordPress е свободен за използване?  За да следвате мечтата си!

WordPress е популярна платформа, използвана от толкова много компании по света, която не изисква познания за кодирането. Той е евтин, лесен за използване и има хиляди красиви теми и невероятни плъгини за разработване на вашия сайт.

Какво чакаш?
Нека се захванем и създадем свой собствен зашеметяващ сайт!

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

SEO оптимизация на уеб съдържанието: Наръчник за начинаещи

SEO оптимизация на уеб съдържанието: Наръчник за начинаещи

Освен привлекателна визия и качествена поддръжка, за да генерират повече трафик сайтовете имат нужда и от SEO оптимизация на съдържанието. Какво ще рече това? Оптимизацията на съдържанието ще помогне на сайта ви да се класира по-напред в търсачки като Google. И като...

повече информация
WordPress 5.0 – Подобрението, което стана сензация

WordPress 5.0 – Подобрението, което стана сензация

През лятото на 2018 година беше отбелязана петнадесетата годишнина от първото публично обявление на WordPress (WordPress 0.7). От създаването си до днес WordPress премина от обикновено средство за опериране с блогове в един от най-успешните инструменти за създаване на...

повече информация
Какво е WordPress

Какво е WordPress

WordPressКакво е WordPressГеорги Димитров, Хамбург ГерманияWordPress е най-популярният в света инструмент за създаване на уеб сайтове. WordPress е в състояние да създаде всякакъв стил сайт – от обикновен блог до пълнофункционален бизнес уебсайт. Можете дори да...

повече информация

0 Comments