You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

ПЪРВИ СТЪПКИ КЪМ СЪЗДАВАНЕТО НА ИЗОБРАЖЕНИЯ И БАНЕРИ ЗА ВАШАТА WORDPRESS, Facebook , Instagram и Youtube СТРАНИЦА

от | ян. 11, 2019 | ТОП Класация

По всичко изглежда, че Photoshop е едно от най-добрите решения за графичен дизайн, за да проектираме почти всичко. Все пак не трябва да забравяме, че трябва да имаме известни умения, за да работим с него. Ако нямате тези умения, със сигурност тази статия е за Вас..

Искате красиви, завладяващи и съвършени изображения за вашия уебсайт, но не желаете нито да губите време, нито средства в обучения във Photoshop /въпреки, че въпросът за „губенето“ е спорен, тъй като да се обучаваш за каквото и да е нещо ново, не е съвсем губене на време/, но ето и решенията и опциите, които имате. Най-важно при тези алтернативни решения, е че няма да се нуждаете от опит или кой знае какви умения, за да ги използвате.

безплатен едитор webbingstart

1 Canva

Canva е номер едно в моя списък. Огромният брой, невероятни дизайни, с които разполагаш те карат да се чувстваш почти като професионалист. Дори ако има нещо, което търсиш, но не
можеш да откриеш, Canva притежава инструменти с хиляди допълнителни компоненти, които може да вмъкнеш в своите изображения, както има безплатна версия която ще ви сърши прекрасна работа, така има и платена версия.

С Canva може сами да изберете какъв тип изображение желаете – като за публикация във Facebook или някой блог, или пък корица на на Kindle . Canva автоматично генерира правилния размер, както и някои предложения, които да отговарят на избраната категория. Чудесна е нали?!


2. GIMP

GIMP е с отворен код и се смята за алтернатива на Photoshop. С тази разлика, че инструментариумът му е много лесен. Горещо го препоръчваме, защото е и напълно свободен за ползване и няма да отнеме много от времето си, за да се научите как да работите с него. Необходими са ви просто няколко видео урока и сте готови! Страхотно, нали?!

3 PicMonkey

webbingstart wordpress

PicMonkey е онлайн редактор на изображения. Ако желаете да направите по-разноцветен и привлекателен вашия сайт PicMonkey ви дава кратък път към избиране и комбиниране на няколко снимки, и превръщането им в страхотен ефект за вашата страница. Инструментът е добър в създаването на интересни колажи, към които може да добавяте и текст. Подобно на Canva, този инструмент също има област, в която да определите какъв тип изображение планирате да направите, като например корица на Facebook или други ваши идеи с различни размери.

4 Pixelmator

Pixelmator работи само за Mac, но има редица предимства пред Photoshop, тъй като инструментариумът му е също толкова богат, но по – прост. Pixelmator е пригоден и за вашето мобилно устройство, като десетките шаблони могат да бъдат използвани навсякъде, и по всяко време. Ако имате и дарбата да рисувате, това е чудесно, защото притежава различни четки, с които може да създадете ваш, собствен шедьовър.

5. Pixlr Editor

Ако ви трябва безплатен онлайн инструмент, който ви дава същото качество като Photoshop, ви препоръчваме Pixlr редактор. Pixlr има още два продукта, наречени Pixlr-o-matic и Pixlr Express. Може да изберете някой от двата, в зависимост за какво ви трябва.

Тъй като Pixlr притежава много инструменти, ще се наложи да отделите малко време за кратко обучение, как да ги използвате. Ако просто искате да качите снимките си и да включите няколко филтъра и граници, отидете с Pixlr-o-matic. Накрая, опитайте Pixlr Express, ако искате да направите леки редакции на вашите снимки. Express е малко по-напреднала от тази на Pixlr-o- matic.

6 Fotor

Ако искате да създадете изображения бързо и лесно, които да качите във вашия блог или социална медия, това е вашето приложение. Има различни настройки, които може да приложите: светлина, размер, ретуширане, фотоефекти, тонове и др. Освен това има стотици шрифтове, забавни стикери, форми на изображение и много онлайн ръководства, за да можете да редактирате като истински професионалист. Има и Pro версия за достъп до изключителни
инструменти за редакция и разширени функции.

7 PowerPoint

PowerPoint

Повечето хора свързват PowerPoint с презентиране, а не с редакция на изображения за уеб сайтове. Чрез него, само с няколко клика може да проектирате и рисувате, редактирате и добавяте елементи на вашите изображения.

Бонус SumoPaint

SumoPaint е безплатна онлайн версия, с която може да правите каквото искате с вашите изображения, включително и да ги украсите, както искате.


Повечето от инструментите, които ви посочих са изключително лесни за ползване и нямате нужда от сложен софтуер, за да създадете един красив сайт с чудесни изображения.

заключение


Повечето от тези инструменти са изключително лесни за използване. Но колкото и да избирате, трябва да можете бързо да се оправяте с нещата.

Въпреки това, винаги чуваме как хората използват Photoshop за проектиране на снимки, но наистина не се нуждаете от такъв сложен софтуер, за да направите сайта си приятен. Придържайте се към опциите, обсъждани тук, и ще бъдете доволни!

Споделете вашите мисли в раздела за коментари по-долу. Имате ли някакви въпроси относно тези инструменти за създаване на изображения за блога си в WordPress? Или инструмент, който бихте препоръчали?

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

ТОП 7 НА НАЙ-ДОБРИТЕ WORDPRESS ПЛЪГИНИ ЗА АНКЕТИРАНЕ ПРЕЗ 2018 Г.

ТОП 7 НА НАЙ-ДОБРИТЕ WORDPRESS ПЛЪГИНИ ЗА АНКЕТИРАНЕ ПРЕЗ 2018 Г.

Искате да съберете данни от своите посетители и търсите най-добрия плъгин? Нашата статия е за вас! Ще ви запознаем със седем супер възможности – с и без пари /безплатни и премиум/. Ако търсите информация чрез изскачащи прозорци, или искате да вградите обикновени...

повече информация
Най-добрите плъгини за сигурност в WordPress

Най-добрите плъгини за сигурност в WordPress

WordPressНай-добрите плъгини за сигурност в WordPress Всички знаем, че WordPress доминира в световната мрежа. От създаването си като платформа за блогове, тя се превърна в огромен инструмент за създаване на уебсайтове, използван от милиони хора, водещи марки и...

повече информация

0 Comments