You need to enable JavaScript to use the communication tool powered by OpenWidget

Как да добавяте телефонни номера с възможност за кликване в WordPress?

от | дек. 18, 2018 | CSS

WordPress
Как да добавяте телефонни номера с възможност за кликване в WordPress?
Георги Димитров, Хамбург Германия

24 Декември 2019

Смартфоните управляват света. Според последните данни – от 2017 г., 63,5% от европейското население има смартфон в ръцете си. За да бъда честен, очаквахме този брой да бъде още по-висок.

Не е нужно да повтаряме как смартфоните променят света и на какво са способни. Също така знаем, че в съвременното общество всеки уеб сайт, който създавате, трябва да реагира на новостите в тази сфера. Но какво става с телефонните номера, които пишете във вашите WordPress публикации и страници?

Повечето от последните модели смартфони автоматично ще разпознаят телефонен номер. Е, това е вярно, поне ако сте написали този номер в подходящ формат, съдържащ кодове за държава и област:

  • <Код на страната> <(Код на областта)> <Местен номер>

За съжаление, не всички смартфони са едни и същи, а не всички от тях ще разпознават телефонни номера във всички формати. Много хора все още използват телефони, които са на повече от 5 години, а шансовете са, че телефонните номера, дори и да са правилно написани, просто няма да могат да бъдат кликвани. В този случай, дори ако сте създали фантастичен сайт, който привлича потребителите да ви се обаждат, може да имате проблеми.

Ако тези потребители трябва да напишат, да копират и вмъкнат или да въведат номера, шансовете са големи вашия потребител да се откаже от това начинане. Преди да загубите нетърпеливи клиенти, които не искат да се забъркате с номерата, трябва да подготвите терена за всеки потребител на смартфон, независимо от устройството му.

Ако просто трябва да добавите един телефонен номер, на който да се кликвате в уебсайта си, не е необходимо да инсталирате допълнителни приставки. Можете да направите това чрез проста линия HTML код, който всъщност е същият като обикновена връзка.

Нека видим колко лесно е това:

Отворете публикация в текстовия редактор или използвайте кода в шаблон.

Копирайте и поставете един от следните редове:

Phone Call Link

Phone Call Link

<a href="tel:123-456-789-0">Call Us Now</a>


SMS Text Link

<a href="sms:123-456-789-0">Message Us Now</a>

Skype Call Link

<a href="skype:-skypename-?call">Call me on Skype</a>

Skype Text Chat Link

<a href="skype:-skypename-?chat">Chat on Skype</a>

Email Link

<a href="mailto:[email protected]">Send an Email</a>

 

By Георги Димитров

Вижте тези подобни публикации

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

0 Comments